Les Dokimos



Dumnezeu, Tatal nostru de Shora KUETU (Dieu notre père en roumain)

sleeping-baby-on-a-hand.jpg

Ati stiut? Tatal este dragoste. Dar, nu doar ca e dragoste, ci are dragoste.

Dumnezeu, Tatal nostru!

O data, am avut revelatia Tatalui in camera mea, cand ma aflam in rugaciune; eram intins pe pat cand am fost dus in rai si lasat in bratele Sale. Era ceva tare miscator, El era acolo!.

Ma mangaia afectuos. Si toata slujba mea, data de El, are la baza revelatia Tatalui.

Dumnezeu, Tatal meu!

O s ava zic: sa nu va fie teama de Dumnezeu; nu o sa puteti sa raspundeti cererilor Lui daca nu primiti revelatia inimii Tatalui. O s ainvcercati sa-I fiti pe plac prin viata crestina ce-o duceti si totusi, o sa dati gres.Bine?

O sa incercati sa-L multumiti cu felul in care oferiti financiar in slujba Lui, prin viata dvs. de rugaciune... O sa esuati pentru ca, vedeti, privind bogatia- si luam d eexemplu o tara ca RDC-Repoublica Democrata Congo- care e un scandal geologic. E cea mai bogata tara miniera, plina de resurse de diamant si cat lemn nu are...o nebunie! Sunt multe trai ca asta, unde exista atata bogatie naturala, precumCoasta de Fildes, cu tot petrolul ce-l are,( si chiar si Romania –n.tr.) Si toata bogatia asta e bogatia Tatalui. Nu are nimic de-a face cu conturile bancare. Si daca ti se ofera doar un diamant de 18 sau 27 carate ai ajunge milionar. Intelegeti? Deci, Tatal ceresc le are pe toate astea. Asadar, imaginati-va cat d ebogat e Dumnezeu..cat d ebogat... acum, pe bune, cum ai putea crede ca Il puteti cumpara pe Dumnezeu oferindu-I 200 € pentru slujba? Nu, nu poti... si mai ales cand asta vine d ela om. Asada, crezi inca ca o sa-L induiosati pe El pentru ca Ii oferiti masina dvs. (de ex. Data unei adunari din India sau din tarile musulmane)? Pentru ca toate aceste materiale brute folosite la construirea masinii dvs., ei bine, toate vin din antura. Si asta vine de la Dumnezeu, Ii apartine. Lui. Omul a fost creat din nimic. Dar tot ce face omul e sa adune si sa adune, sa trasforme. Intelegeti? Asadar, acesta e Dumnezeu!

Vedeti, cam asa ne zicem noi cateodata: « Daca El este Dumenzeu, daca El este bun, de ce ma lasa sa indur atata suferinta? »

« Imi caut de lucru. » ,pentru cei ce nu-si gasesc o slujba, si apoi zici:« Si nu gasesc niciuna.»

Nu credeti ca Dumnezeu poate trimite ploaie doar pentru tine, doar peste casa ta? Ca ar putea sa arunce un diamant, doar pentru tine?ar deveni milionar peste noapte...

Nu crezi ca Tatal te poate face sa castigi la loto in vis cand nici macar nu joci? Iti da numarele in somn si apoi castigi 200 milioane de euro.

Dra ma intrebi: ’ De ce n-o face Tatal?’ pentru ca stie ca daca o sa devii bogat, milionar, gata, s-a sfarsit cu tine, mergi in iad. El o stie. Draga frate si draga sora, dragostea Lui pentru tine e intra-atat de mare ca te lasa sa suferi necaz dupa necaz pana cand cursa ta aici jos pe pamant s-a sfarsit si apoi Dumnezeu, Tatal nostru iti va zice: « No, acum, intoarce-te acasa! » pentru ca Tatal stie ca aceasta suferinta e spre mantuirea ta proprie, personala.

Si diavolul vine in gand si-ti zice: «Ai vazut? Las-o balta; nu te iubeste deloc. »

« Dar, cum? Trebuie sa te rogi 4 zile, 20 de zile. I nu asa, trebuie incenunchiat calumea, daca vrei sa fii ascultat.. daca te rogi, apoi nu sta jos, nu, incenungheaza. Vei vedea. » Si asa, incerci toate metodele si tot nu merge.

Care dintre voi n-a incercat diverse metode? Vedeti, sunt multe. Deci, ne zicem: « Nu, prefer sa continui sa ma rog, o s amearga asa cum a mers cu Iosua la cucerirea Ierihonului. » Dupa o luna insa, am obosit. Dar ne zicem: trebuie sa facen asa cum fac ingerii: in genunchi asa.. Parasim tronul Domnului zicand: ‚Vezi, Doamne, stateam asezat pe tromul meu, pe scaunul meu, dar acum ma pun in genunchi. Vezi?’

Tatal iti cunoaste toate metodele mai bine ca tine.

Dau exemplul unui copil, al unui bebelus de 6 luni care te vede mancand. Hai sa zicem branza, orez sau paste... incepe sa planga, cu alte cuvinte tipa tot mai tare si mai tare pentru ca pur si simplu iti vrea mancarea, tot ce ai, nu conteaza: paine, franzela, sandvisul ce-l mancai. Iti iubesti bebelusul, nu> Adevarat sau fals? Il/o iubesti. Dar bebelusul din cauza refuzului tau isi zice: ‚Mama e rea.’ Si ridica si mai tare volumul; vocea ii i se ridica tot mai tare (de-ar avea puterea unui adult, vointa lui te-ar sugruma sa poata, zice fratele Shora in alt mesaj.-n.tr.) pentru ca crede: ‘Plangand asa, mamei si tatalui o sa le fie mila de mine si o sa-mi dea sandvisul.’ Dar tu stii ca daca i-l dai, o sa moara bebelusul. Adevarat sau fals? Asa ca refuzi. Dar el/ea interpreteaza asta Cin mod gresit. Si daca ar putea merge, ti-ar spune: « Pa, plec la vecinul. » Adevarat sau fals? Dar tu esti acolo si-i zici: « Dragul/draga mea, mami/tati te iubeste. » « Dar cum poti sa-mi zici ca ma iubesti cand mi-e asa foame? »

« Draga, tu ai lapte. » « Nu, mami, n-ai dreptate. De ce sa beau eu lapte si tu sa manaci sandvis? Mai ales ca miroase asa bine. »

Ei bine, asa suntem noi cu Tatal.

« Aaaahhaaah… Doamne, avem nevoie de o sala mai amre pentru misiune. ».

Dumnezeu stie ca daca iesi de unde esti, o sa mori. Si adesea suntem mai ingrijorati de munca Lui decat preocupati de El. Ca si cum ne-ar zice: « Crezi ca tu ai murit pe cruce pentru suflete? »

Tata!

« Doamne? » « Da, fata mea. » « Vezi, Tu, Doamne, asculta-ma. Am 40 de ani si inca-s tot nemaritata; nu-i normal, Doamne. Cred ca am o problema. » Si Domnul iti zice: « Stiu, fata mea, stiu. Dar problema e ca daca iti dau un barbat sau o sotie, fiule, atunci n-o s ate mai rogi ca iniante. »

Dra e greu de inteles gandul Tatalui. Gandirea Sa.

Vedeti cum ne tratam noi copiii, cei ce ii aveti. Un copil... sa zicem ca stai la etajul al 20-lea. Copilul merge catre geam. Sunt sigur ca desi fereatsra e inchisa, o mama sau un tata demni de numele lor ies afara din baie chiar si zic:: « Aaaaaaah, dardraga, n-o face… » Copilul va interpreta bataia asta ca lipsa de dragoste. « Hcum de m-ai palmuit asa? » Copiii n-o zic neaparat , dar o gandesc. Poate n-o sa se exprime verbal asa, dar aici sus cam asa e gandul.

Ins chimb, cand vor creste mari, vor intelege si vor zice: « Ah! Da, acum inteleg. Inteleg. »

Tatal, in fiecare zi ce trece plange din dragoste pentru noi. Si ingerii sunt mirati, de-a dreptul coplesiti.

Cum e asa ceva posibil? Stiti numarul de nai cat Tatal a asteptata ca sa va atinga? Sau stiti cat de mult si-a lovit calcaiele asteptand dupa voi? Pana cand, intr-o zi, ati zis: Or do you know for how long has he been «Acum, Iti dau Tie viata mea. Ma predau Tie. » Dar Tatal te asteapta de la nastere!

Efeseni capitolul 3: 13 -19

“13. Vă rog iarăsi să nu vă pierdeţi cumpătul din pricina necazurilor mele pentru voi: aceasta este† slava voastră.)

14. …Iată de ce, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Iisus Hristos,

15. din care îsi trage numele orice familie, în ceruri si pe pământ,

16. si-L rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale, să vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru,

7. asa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentru ca, având rădăcina si temelia pusă în dragoste,

18. să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii care este lărgimea, lungimea, adâncimea si înălţimea;

19. si să cunoasteţi dragostea lui Hristos care întrece orice cunostinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.”

Pavel a avut o relatie cu totul exceptionala cu Tatal. El L-a cunoscut pe Tatal intr-atat ca in ciuda suferintelor lui, el nu L-a condamnat niciodata pe Dumnezeu. Uau!

In ciuda greutatilor… Pavel a suferit mult, prietenii mei. A fost lapidat de macar 3 sau 4 ori. De mai mult de 3 ori a primit 40 de lovituri peste trup- 4 ori- o data a primit din cauza Tatalui, din cauza Cuvantului.

El a zis: « Toate familiile din rai si de pe pamant isi trag/ iau numele dupa Tatal. »

Ce inseamna asta?

Tata, in greaca, se zice pater, insemnand generatorul, autorul unei familii. El e sursa/origine aunei familii.

Stiti d ece multi tineri au probleme, de ce multe familii au necazuri? Pentru ca nu au revelatia Tatalui. A Tatalui Ceresc.

Tinere surori, care vreti s ava maritati, rugati-va lui Dumnezeu sa va dea El barbati care sa fi primit revelatia Tatalui, pentru ca ei sa fie tati buni copiilor lor. E important. Pentru ca un tata nu e un om care o sa-si disicplineze cu bataia copilul fara sa-l asculte. Nu. Un tata nu e cineva care o sa sara sa judece iniante de-a fi ascultat. Un tata iniante de-a sanctiona, o sa se aseze cu copilul in brate si o sa-l intrebe cateva intrebari:. « De ce ai facut asta? » El stie ca fiul/fiica s-a purtat rau, dar n-o sa-l/o pedepseasc imediat. Mai intai o sa-l intrebe: « Ce ai facut? De ce ai facut-o? Te rog, explica-mi. »

Iau un exemplu: un fiu a furat, iar tatal se duce si-l apuca. Multi parinti isi bat copiii imediat: cureaua. Copilul incepe sa planga, o sa fie ranit de 2 ori si o s ase inchida ca intr-un cocon. Dar nu e vindecat. Nu e mantuit. Va dezvolta respingerea; va dezvolta respingerea inimii sale. Si aoi, intr-o zi, va avea un impuls in inima si va fi dezastru... vor aparea multe problemele colaterale.

Dar, un tata este acela care isi cheama fiul atunci cand a furat si-i zice: « Haide, stai jos, De ce ai facut-o? » Si poate fiul ii zice: « Taticule, am facut-o pentru ca muream de foame. N-ai facut cumparaturi de saptamani pentru acasa. Mama si cu tine n-au cumparat nimic si de-aia mi-era foame. Sunt saptamani intregi d ecand mi-e foame si n-am mai mancat bine de nu stiu cand. Si de-aia m-am apucat de furat. »

«Chiar?»

Acum: o fata care fura. Vorbesti cu ea: « De ce ai facut asta, fata tatii? » Sit-ti zice: « Tata, mama, am inceput sa am ciclu si n-am avut bani de tampoane. E naspa, vedeti, de exemplu, mi s-a intamplat o data la scoala si n-aveam nimic la mine. »

Si asa va dati seama und ee problema, ca de fapt furtul copilului e o consecinta a unei cauze si ca acea cauza e repsonsabilitatea dvs. Dar o fata care fura asa fiindca n-are bani sa-si cumpere necesitatile , ce-ar putea face? Normal ca va fura sau va cauta un barbat ca sa aibe bani.

Dar parintii ei ii dau bataie, si-o lovesc si iar dau in ea... nu-si dau seama ca fiica lor are nevoie sa fie ascultata. Acest lucru se cheama dialog.

Si e la fel si cu munca pentru Dumnul.

Aflam ca un frate s-a comportat rau. Putem veni si vorbi si iar vorbi. Si apoi aca-l ascultam, ne dam seama ca nu e el cel vinovat. Dar un tata care vine si zice: « Am aflat de asta, dar cum s-a intamplat totul de fapt? De ce ai saravrsit fapta asta? De ce te-ai comportat in halul asta? » Persoana va zice: « Dar, stii, daca n-am asucltata e ca tu nu mi-ai vorbit decent. Eram frustrat, m-ai umilit in fata tuturor oamenilor. Am fost ranit. » « Ah , e in ordine. Am inteles. »

Tatal!

Si e extrem de important, prieteni, sa primim revelatia tatalui. Asta ne schimba.

Traim intr-o epoca in care familiile sunt dislocate. Familiile se destrama. Oamenii nu mai stiu cum e sa fii tata, cum e sa fii mama. Copiii cresc asa si daca parintii sunt acolo, sunt doar etichete, nu-si indeplinesc corect rolul, vedeti, si ei, la randul lor,a cesti copii, cand ajung parinti fac la fel, adica nu vor fi buni parinti. Deci, bataia devine calea de-a-si exprima neplacerea..lovitul e singurul raspuns...

Imi aduc aminte ca o data mi-am dus masina la reparat la un congolez. Mecanicul i-a cerut fiului sa-i tina mobilul si sa-l puna undeva si acest copil de 9 ani n-a inteles ce-a vrut tatal lui si deci a pus telefonul altundeva.

Va asigur ca omul asta si-a lovit bine baiatul de 9 ani..a inceput sa-l loveasca cu pumnii si-i dadea si-i dadea. Acest domn trebuie sa fi avut mai bine de 47 de ani. Fiul lui 9. ..cu pumnii.

A trebuit neaparat sa intervin. Eram socat. Copilul nu plangea deloc.

Am inteles atunci ca il batuse de bebels cu palma initial, apoi cu lovituri, pumni etc, si deci sa n-o mai lungesc a suferit de toate copilul asta; dar puteai sa vezi ca-n sinea lui era o manie gata sa explodeze in afara intr-o zi prin comportari nepotrivite, prin rautate, prin rebeliune fata de orice forma de autoritate si mai ales fata de politie.De aceea avem toata delicventa asta. Acest fel de delicventa apare in casele multor familii, mai ales a strainilor,a imigrantilor. De ce?

Revelatia Tatalui lipseste. Aici sta problema.

Ne putem ruga non-stop: « Oh Domane, te iubesc. » fara a-L cunoaste; caci multi pastori/preoti, nu-L cunosc pe Tatal.

Nu exista dialog intre ei.

Cand un copil zice ceva, tipam, il sufocam. Artrebui sa stam jos cu el , sa discutam si sa-l intelegem ca sa-l putem apoi ajuta.

Si daca un domn ii spune unui copil: « Acum mergi in coltul ala si stai acolo, in cap, cu picioarele-n sus. », ma asigur ca omul asta e pagan, ca multi crestini dealtfel.

Tatal!

Cum sa intelegi atunci ca un om care se insoara si are copii cu sotia lui, se trezeste intr-o zi si-i zice acesteia: « Ei bine, nu-mi mai placi. Mi-am gasit pe altcineva. » si isi lasa copiii asa acasa, sau poate fi mama lor cea care pleaca si se duc si-si traiesc viata. Dar asta-i iresponsabilitate! Se intampla pentru ca oamenii n-au revelatia Tatalui..

Biblia zice ca: Toate familiile din rai si d epe pamant isi iau numele dupa Tatal.

Lucru teribil.

Asta inseamna ca daca vrei sa ai o familie adevarata, trebuie mai intai sa-L cunosti pe Dumnezeu Tatal. Altfel, o sa-ti distrugi familia intr-o buna zi. O, da.

O femeie care primeste revelatia Tatalui va intra in identitatea ei de fiica. Pentru ca revelatia Tatalui te fac sa intri in identitatea ta de fiu si de fiica.

Asadar, asta inseamna si ca atunci cand un tanar se insoara si nu stie ca e mai intai fiu decat sot, va face orice. Cum vreti s aaibe el o imagine buna a unui fiu pentru viitorii lui copii daca el insusi nu si-a inteles identitatea lui proprie de fiu?

Ascultati ce ne zice Ecleziastul:

Stiu ca voi aici iubiti familia.

E bine s-o stim pentru ca si eu iubesc familia. Familia ce aduce viata, cea pentru mantuire.(famille2vie.)

Solomon , in Proverbe, capitolul 4 versetele 1 pana la 4, ne zice:

1. Ascultaţi, fiilor, învăţătura unui tată si luaţi aminte, ca să pricepeţi;

2. căci eu vă dau sfaturi bune: nu lepădaţi învăţătura mea.

3. Căci când eram încă fiu la tatăl meu si fiu gingas si singur la mama mea,

4. el mă învăţa atunci si-mi zicea: ‚Păstrează bine în inima ta cuvintele mele, păzeste învăţăturile mele si vei trăi!’.”

Cap. 1 vs. 1. „Fiule, nu uita învăţăturile mele si păstrează în inima ta sfaturile mele!

O, da, prieteni.

Cien vorbesti aici, dupa parerea ta? Solomon, nu-i asa?

Si acum ne uitam la versetul 1. Ce ne zice? Ascultati invatatura unui tata, adica ale tatalui tau. De cele ale Tatalui?

Cine e tatal aici? Solomon.

Solomon devenise tata. Le vorbeste aici fiilor sai. Ii face sa-si aduca aminte de ceva tare valoros. Le zice:

« Ascultati-ma caci si eu am fost fiu la tatal meu.” Poti avea copii fara sa ai fii si fiice.Trebuie sa intelegi limbajul Bibliei. Nu inseamna ca daca ai baieti insa in mod obligatoriu ei iti sunt fii. Cuvantul ‚fiu’ in evreieste nu exista... Cand evreii vroiau sa zica fiu ziceau imaginea tatalui acelui om. De aceea, se zice ca Ieoşua este amprenta Tatalui. E important de stiut. Deci, nu orice copil e in mod necesar si fiu. Nu toate femeile sunt obligatoriu fiice! Desigur! Noi oamenii intelegem prost lucrurile, limba noastra e saraca in comparatie cu greaca. Sau in comparatie cu limba idis a evreilor, unde fiecare litera are un sens/un inteles. Fiecare litera. Sunt 22 la evrei.

Intelegeti d ece Avraam a vrut un fiu cu orice cost? Nu conta c fel de copil. L-a avut pe Isamel, dar Ismael nu i-a fost foi. Da! De-aia nu l-a mostenit pe Avraam si l-a alungat. Desigur. Nu-i era fiu legitim. De-aia ne zice Biblia ca: « Izgoneste pe fiul roabei căci fiul roabei nu va mosteni împreună cu fiul femeii slobode.», Pavel, ne zice asta in Galateni.

Intelegeti? Primeste cineva invatatura in seara asta? Sa ne ajute Dumnezeu!

Ma intreb ce-o sa impartasesc azi, dar Domnul e pe cale sa ne lumineze.

Galateni cap. 4: 21. „Spuneţi-mi voi, care voiţi să fiţi sub Lege, n-ascultaţi voi Legea?”

Dar ce me zice Scriptura? Versetul 30 “ Dar ce zice Scriptura? ‚Izgoneste pe roabă si pe fiul ei; căci fiul roabei nu va mosteni împreună cu fiul femeii slobode.”

Fiul unei sclave nu va mosteni cu fiul unei femei libere. Deci, asta e.

Asadar, el a avut 2 fii, conform limbajului lumesc, dar isaac i-a fost fiul prin excelenta pentru ca era imaginea lui Avraam. El era copilul unei femei libere, pe cand celalalt n-a fost.

De aceea, in familii, deasemenea, o sa vedeti unii copii purtandu-se bine cu parintii lor, urmanadu-le principiile in timp ce alti se revolta contra lor. Totusi, toti acesti copii au iesit din acelasi pantec, ca si Iacob si Esau

N-ati vazut ca linia genealogica a Mesiei e compusa din fii?

Chiar si unii fii mai in varsta au fost stersi din linia genealogica ca sa faca loc nepotilor lor Esau si Iacob. Iacoba devenit fiul ales, desi Esau s-a nascut primul. Esau a fost repsins fiindca era lumesc. Si astfel, Iacob a devenit imaginea tatalui. Mai tarziu aceasta imagine a fost si Iuda. Acesta e motivul, conform Probervelor in care Solomon zicea: ‘Asculta intructiunea tatalui. Eu va sunt tata dar inainte de-a fi fost tata am fost mai intai fiu.’

Asadar, un om care n-a avut niciodata revelatia Tatalui, care nu a fost si nu e un fiu pentru parintii lui (desi in varsta de 30 de ani, cu barba si desi are casa/apartament) , sfarseste divortat in ciuda faptului ca poate vorbi frumos femeilor. Si asta pentru ca nu e fiu/ fiica. El sau ea vor sfarsi prin a-si insela partenerul in ciuda legamantului facut la casatorie.

Totutis, in ciuda faptului ca ti-ai ratat educatia si ti-ai lasat balta parintii pentru ca ai fost un razvratit, inca mai poti sa te indrepti si sa primesti revelatia Tatalui, cacai fara de ea, e gata, s-a terminta, esti ars; cu toata Biblia in cap …

Exista frati ce vor sa fie cu adevarat fii? Si pentru doamne, de asemenea, care dintre voi vrea sa fie fiica cu adevarat?

Avem nevoie de dezvaluirea Tatalui. Traim intr-o generatie in care copii in varsta de abia 13 ani au invatat sa zica: „Stii ceva? E viata mea si fac ce-mi place. Daca incepi sa ma enervezi, o sa sun asistenta sociala la scoala.’ Parintii tremura toti. Copilul zice: ‚Daca indrazniti sa-mi faceti asta, o sa vorbesc cu profa la scoala

si-o sa vedeti voi.’ Apoi copii-s scosi din mainile aprintilor. Mai ales in Londra, unde copiii-s regi.

Blestemata sa fie tara unde copilul e imparat, ne zice Cuvantul.

In Londra, nu poti atinge copiii. (nu e legala disciplina-n.tr.) Nici macar mici palme la fundulet. Nimic. Copii in Marea Britanie sunt imparati. Sicum ati vrea ca acesti copilasi sa fie fii?

Un om care a fost (si inca mai e, daca-i traiesc parintii-n.tr.) un fiu pentru tatal sau si pentru Dumnezeu Tatal, care a primit revelatia si s-a insurat cu o femeie, va zice: Am copii. Nu pot sa-mi tradez linia genealogica. Nu pot sa-mi tradez Tatal ceresc.

Asadar, nu va accepta niciodata ca copiii lui sa numeasca ‚tatic’ pe altcineva. (Fratele Shora si sora Estelle au 3 baieti-n.tr.). Exista principii. Acest om despre care e vorba aici, acest fiu, are principii. Si mie insumi mi-ar fi greu sa-mi las baietii sa zica cuiva: « Ah! Dar stii, tataticul K a venit sa ma caute azi la scoala. » Oh, uau! Impartirea dragostei copiilor mei cu un alt domn? Va puteti imagina, fratilor?

Exista principii. In concluzie, nu nu dorim sa divortam pentru ca Il dezamagim pe Domnul, pentru ca ne dezamagim sotia si copii, si pentru ca nu vrem sa murim ca fiu.

Si un tata, chiar daca are copii, va fi mereu un fiu pentru parintii lui.

Ati vazut cum cad in razvratire oamenii pe care-i formam? Pentru ca nu-s fii, nu-L cunosc pe Tatal ceresc.

N-au principii.

Tatal ceresc!

Sunt multi tineri ce zic: « Blablabla, omule». Vedeti, cam asa: « Inca ai 25 de ani, blabla? Mai vrei inca sa te insori, blabla? » N-au nici un proiect de viitor. « blablabla Slujba, slujba, slujba… chemarea. »

Prietene, trebuie sa fii un fiu inainte de toate. E vital. Sa ne ajute Domnul.

In ce priveste, surorile, la fel. Revelatia Tatalui va face sa va intrati in feminitate.

Pentru barbati, revelatia Tatalui va ajuta sa intrati in masculinitaea dvs., deoarece un barbat care nu e masculin este un barbat care va fi feminin, va deveni un barbat total feminizat. Biblia ne zice ca afeminizatii nu vor intra in Imparatia cereasca. Cand apare o problema, barbatul total feminizat striga si se palnge tot timpul. In schimb, un sot demn de numele ce-l poarta, cand are in fata o problema, fratilor, repara totul in rugaciune.

Stiti de ce majoritatea femeilor iubesc barbati mult mai in varsta ca ele? La aceeasi varsta, un barbat de 20 de e mai putin matur decat o femeie in varsta de 20 de ani...Babrbatii nu-s as amaturi ca femeile...o...vedeti?.De ce? Pentru ca undeva acolo, exista o problema cu unii barbati...

Cuvantul ne zice ca barbatul este seful casei, dar nu unul care comanda de jur imprejur, care sta pe tron si disteaza: ’Tu fa asta, tu fa aia.’ Seful e acela care isi murdareste mainile si picioarele si le zice oamenilor:‘Fa ce fac eu.’ Si nu: ‘ Fa ce iti zic.’ Nu e acelasi lucru. «Fa asta si aia ». Nu. « Eu fac si tu faci. »

Un om demn de numele lui stie cum sa-si administreze casa. Mai intai, propria-i viata. Un barbat caruia i se spune:’ Ai mancat? Ce ai mancat? Ce ai baut?’, cu o nevasta care mereu il verifica mereu, de exemplu cu dieta: ‚Cata sare ai mancat?’ Pai, omul ala e un bebelus...nu e posibil asa ceva. Va asigur ca exista neveste ce-si zic: " ‚ M-am maritat cu un bebelus. Trebuie sa verific tot timpul ce face.’

Cati barbati stiu gati? Vrem toti slujba/ministerul, dar acasa nu stim nici macar gati pentru copii noastri. Pentru multi barbati, nevasta gateste in casa. Si cum nevasta gateste din ce in ce mai putin in vremurile de azi, sfarsim prin a avea un mini-magazin cu tot felul de produse inghetate si conserve...

Luam un pui de vreo 20 d eani si incercam sa-l gatim la microunde...Oh! Revenim in 3 minute si tic-tac, masa e gata. « Draga, vino si mamanca. »

Ascultati, Domnul sa ne ajute pe toti. Stiu ca o sa rascolesc ceva in voi azi, dar o s ane faca bine, e vital, nu?

Daca mii intrebi pe barbati cum pregatesc mancarea, iti spun: ‚Eu fac numai orez, eu gatesc pasta si oua, atat.’ Surorile insa stiu de toate! Mai ales barbatii africani...sunt teribili.

Cand apare o problema, asta fac mai toti barbatii: « Mama, o s-o sun pe mama. » « Pai esti insurat!!! ». « Da, dar os un pe mama. » Oare nu ti-a fost taiat cordonul ombilical???

Barbatul isi va lasa/parasi tatal si mama si se va atasa de nevasta-sa. Ne zice Biblia.

Nu ni s-a zis ca va fi legat de casa sau de masina lui, pentru ca barbatii isi iubesc intr-atat masina, chiar si crestinii... Isi petrec mai mult timp lustruind masina decat nevasta, sau mai bine zis s-o invete Cuvantul Domnului. Mai ales cand sotul are o afacere, atunci chiar gaseste o cale sa scape: « Ah, dar,s tii, draga, termin tarziu. Da, nu am timp sa vin acasa la cina. »

Mai ales cand e implicat intr-o slujba/intr-un minister; atunci e cam asa: « Draga, luni, ma duc sa vizitez pe cineva, apoi marti, la fel,vizitez, iar miercuri idem...». Telefonul suna tot timpul, iar sotia nici macar n-are vreme sa vorbeasca cu sotul ei.

Si pastorul e prezent si-acasa: « Draga, este scris, e scris…». Cand sotia vrea sa vorbeasca, i se zice…. «Asteapta… ungerea». Fitit siguri ca nu o s ava impresionati nevasta cu ungerea. Altii o sa va adore idolatru, da rnu sotia. Ea? Niciodata! Pentru ca va cunaoste prea bine, stie ca va plangeti cand nu e mancare pe masa. Apoi, atunci nu mai e pastorul cel ce se moraie, nu, e sotul ei cel ce se vaita. Dar pentru cao nevasta buna isi protejeaza mereu sotul, nu o s-o zica pe sleau. Asadar, nu puteti s-o impresionati cu versete biblice. Verificati daca sotia dvs. e impresionata de barbatul ei din cauza ungerii lui, a slujbei sale.. daca omul se insoara cu ea, gata s-a dus vraja. Cand ne aflam in locul secret, gata , nu mai exista mister. Sotia o sa zica: « Pai, e ca si oricare altul. E muritor. Are si el defecte. »

Uitati-va de ce trebuie sa fim fiu/fiica. Zi-i celui ce sta langa tine ca trebuie sa fie fiu sau fiica.

Opriti gluma. Episcopi, prelati si toate chestiile astea. Ii putem prosti pe toti, dar nu pe sotiile noastre...Adevarat sau fals?Da, desigur! Uneori ne putem posti chiar pe noi insine.

Cine si-a dat seama de greutatile legate de identitatea de fiu si de fiica?

Daca am avut o relatie proasta cu tatal, cu mama noastra, putem avea si o imagine prosta despre Tatal ceresc. O femeie ce-a fost adesea batuta de barbati, chiar dupa conversiune, va fi inca ranita de ei; rana e mereu acolo, demonii au fost alungati, dar durerea/ranile sunt tot acolo, asa poate ea avea o imagine falsa despre Tatal ceresc.

Cui ii este greu sa-L vada pe Dumnezeu ca Tata?

Adesea vedem femei cu problema asta, nu le condamnam, departe de asta, dar pentru ca au o imagine prosta despre barbat sau despre tatii lor, nu-L cunosc pe Tatal ceresc. De ex. o femeie ce- fost violata de cineva apropiat, de un barbat, cand se preda lui IIisus, trebuie sa-i zici: « Cum sa nu, Tatal ceresc exista. » Dar acea persoana va vorbi mai mult cu IIisus in calitate de Tata. Asadar, vorbirea cu Tatal ii va fi dificila...

Intelegeti?

Stiti ca prima identitate cand ne predam Domnului e aceea de-a deveni fiii si fiicele Sale.

Dumnezeu atat a iubit lumea ca Si-a dat singurul Fiu sa moara pe cruce ca oricine crede in El sa nu piara...

Dar, lasati-ma sa va intreb: De ce Si-a dat Dumnezeu Fiul? O sa-mi raspunzi: Pentru mantuirea noastra. Sunt de acord. Dar n-a fost doar asta motivul. A facut-o ca sa ne dea un ghid de urmat. IIisus a fost exemplul de fiu si de fiica dorit(a) de Dumnezeu. Intelegeti?

Dumnezeu a devenit Fiu si-a coborat pe Pamant ca sa ne dea imaginea pe care a pierdut-o Adam. Adam a fost primul fiu al lui Dumenzeu pe pamant. Primul fiu si cand a cazut in pacat, a piedut toata asta (identitatea lui de fiu al lui Dumnezeu-n.tr.). DE caeea, Dumnezeu Insusi s-a incarnat in om. Si cand IIisus/ Ieoşua a venit, apostolii vazand cum era El cu Tatal, I-au zis: « Arata-ni-L pe Tatal. » Pentru ca au vazut cum se supunea El Tatalui. Au vazut cum vorbea El Tatalui. Cum Ii canta Tatalui...si ei isi ziceau: « Dar cum de poate cineva sa-L iubeacsa pe Dumenzeu intr-asa hal? »

De altfel, evreii in Ioan 10 L-au acuzat pe Domnul ca S-a facut Fiul lui Dumnezeu. Si pentru un evreu sa zici ca un om poate fi fiu al lui Dumnezeu era blasfemie; era ca si acum pentru musulmani abominare.

Sunteti inca cu mine, ati avut vreodata ocazia sa stati jos de povesti cu tatal dvs.? Cu tatal dvs. biologic. Cine are probleme in domeniul asta? Vad ca multi aveti dupa mainile ridicate... Pentru ca adesea, oamneii cred ca tatal, imaginea de tata e cineva care vine si te ameninta. « Ai facut asta si asta. »

O sa va spun acum ceva despre o femeie. N-o sa-i zic numele. Acum 8 ani, o tanara a venit sa ma vada si mi-a zis: « Cand aveam 16 ani si fratele meu avea doar 15 »… si mi-a zis cum au mers la o aniversare de nastere si cand s-au intors acasa, tatal lor care era atat de nervos i-a lovit pe amandoi; apoi a luat aparatul de ras si i-a ras dupa ce-i dezbracase in prealabil. Intelegeti. Fata avea 16 ani. Mi-a marturisit asta acum 8 ani; era ranita, terminata. Acum are slujba ei pentru Domnul si noi am ajutat-o in procesul ei de vindecare. E de asemenea maritata, dar acum 3 ani nu ducea o viata normala cu sotul ei. Si Domnul i-a tot zis: « Vorbeste cu sotul tau.. » Cand a facut-o, a fost libera.

Si cand a venit sa ma vada ca sa-i vad familia privind situatia lor familiala, am putut fixa o intalnire cu parintii ei pentru prima data si i-am zis: « Spune-le parintilor tai ce mi-ai spus mie. » Prima data, si-a vazut mama si i-am zis: « Zi-i mamei tale ce mi-ai zis mie. » si i-a spus totul. Mama ei a rapsuns: « De ce n-ai zis nimic? » « Dar, mama cum puteam sa-ti spun? Cand tata ne batea, tu erai acolo si-l incurajai. »

Si apoi a intrat tatal ei cu maica-sa, am vorbit si tatal a admis totul. « Da, de fapt, iTrebuie sa va cereti scuze d ela fiica dvs. ca i-ati distrus viata. »

Si acum, cum ati vrea fata aia sa aiba revelatia Tatalui? Din fericire, Dumnezeu, milostiv, I-a dat Har.

Uitati-va la relatiile noastre cu parintii. Uitati-va bine de tot. Avem aici frati si surori si exista tensiuni in familiile lor.

Cine s evede in toate astea?

Si Solomon a zis: « Tatal meu m-a instruit ».

Acesta e rolul unui tata: sa instruiasca.

Si sa stiti ca pentru evrei, litera lamed – a 12-a din alfabetul lor- sugereaza cuvantul ‚instructie’.

Asa cum v-am mai spus, fiecare litera evreiasca are un inteles. Aceasta a 12-a litera: lamed. Are forma unui bici. Si lamed ne vorbeste despre instrucite, despre Rabbi, IIisus. Ieoşua Instructorul. Lamed ne mai zice si de apostolat, de corectie- un rol insarcinat tatalui.

De aceea ne zice Biblia: « Nu departa joarda de copil.. »

Asadar, Tatal ceresc , daca El vede ca ne departam de Calea sa, ia biciul si ne loveste, ne corecteaza. Si Evrei 12 ne zice ca El ne corecteaza pentru ca Ii suntem fii legitimi.

Asa cum sunt, nu pot schimba o iota/litera pentru ca stiu ca Dumnezeu o sa ma loveasca daca o fac. Nu pot nici sa ma mut altundeva.

Sunt oameni care pacatuiesc, crestini si preoti/pastori inclusiv. O sa-i vedeti pacatuind zilnic si va intrebati cum de-s bine sanatosi? Dar sunt altii care nici macar nu s emai pot scula sus... de bolnavi ce-s.

Am zis asta data trecuta, in inima mea catre Domnul:« Plec in SUA si ma adapostesc acolo. Europa asta ma oboseste acum... cu toate luptele astea Doamne, scapa-ma! » Cuvantul er ainca in inima mea. Fratilor, ma duc la culcare, dar acolo sus, Tatal m-a si auzit; a auzit totul. Fratilor, un drac al mortii a venit sa ma caute. Am sarit si am zis: « Doamne, am inteles... » « Ah! Vrei sa faci asta? Ei bine, o sa mori. »

(…)

Doara daca indraznesti, si ai impreisa ca toate usile se inchid. Si esti in orausl/satul asta: ‚Aaaaah ! Sunt blestemat.’ Nu esti deloc blestemat! De undeva de sus, tatal ceresc te protejeaza.

Fratilor, credeti-o… Credeti ca e bucurie mare sa vad oameni facand videouri, hoti; nici macar n-o s ale zic numele. Sunt unii care se uita la invataturile mele atat de mult ca-si fac frizura ca mine. E teribil. Idolatrie curata

Pe cand tu, frate sau soro, tu traiesti in liniste. Nu-s oameni care sa vorbeasca despre tine, care sa faca intalniri privind persoana ta. Fratilor, pe bune, mai ales un tip ca mine, un fost vagabond.

Dra Tatal zice: « Pastreaza tacerea. Lucrezi pentru Mine pentru ca Eu am grija de tine. »

Calmeaza-te! Multumesc, Doamne.

Va dati seama? Daca numele tau e lovit de net, daca etsi vornit de rau, nimic nu se intampla. Dormi in pace; dar altii, fac mare tamtam. Lumea maruntica a lui Shora. Oh ! Cunsotiinta…ce logo fac eu? N-am fost eu ala ce face asta. Omul ce-o face si acre sta la originea acestui lucru, m-a sunat acum cateva zile sa mi-a zis: « Pe bune, i-am zis omului ce vorbea de tine ca e nebun. Eu ma inventat chestia asta. Eu o fac, nu tu. »

Apoi mai zic de mine: ‘Dar e un semn demonic acolo. Le place sa-l numeasca tata pe cand el e doar un diacon in biserica. .’

Voi, voi aveti liniste/pace… pe cand impotrivamea sunt situri intregi …bloguri intregi…

Dar ce har! Imi place. Zi-i vecinului tau ca-mi place. E Muntele Carmel, convocarea.

Nu-mi place asta, frati si surori. (faima-n.tr.). Si eu, as prefera o viata linistita, incognito.

Pe vremuri, eram proiectant intr-o cinema si eram tare confortabil unde eram. Operam 4 sali mari. Obisnuiam sa am propria mea cabina de operare; statea acolo frumos pe fotoliu si proiectam filme. Aveam liniste pe vremea aia. Da, fratilor, tranchilitate curata. Nu ma cunostea nimeni.

Castigam cel putin 9000 de franci francezi, salariul mediu in vremea aia. O multime de bani. In plus, obisnuiam sa lucrez si part-time, nu castigam mult, vroiam bai pentru lucrarea Domnului. Eram in pace. Oamenii veneau adesea: « Pot sa ma uit la un film pe gratis? ». « Nici o problema, cati sunteti? 2?3? Intrati. »

Aveam pace. Cinema-ul era acolo, eu il administram singur singurel

Dar Dumnezue mi-a zis: « iesi afara de aici. Trebuie sa incepi s afaci zgomot pentru vagabonzi. »

Cateodata vorbes cu El asa:: « Domane, nu poti sa faci chestia asta sa se domoleasca putin? Putintel?» (Fratele Shora vrea sa zica toata galagie privind persoana lui.-n.tr.)

E prea tarziu. Ce vrei sa faci?

Asa-i Domnul. Tatal ne protejeaza.

Fiindca daca ai stii ca toate cuvintele si gesturile tale sunt privite acolo sus, apoi ai realiza ca nu poti nici macar sa bagi o femeie la tine in masina. Desigur! Pentru ca Els tie ca daca cazi, atragi dupa tine caderea multora.

Deci, El, Tatal ii zice diavolului: « trimite-mi toti oamenii tai caraghiosi, pune-i pe langa el. » Oameni ce-mi bat toba pe gratis. (Fratele Shora zicea o data ca e important sa stim ca daca oamenii se ridica si ne acuza de tot felul de lucruri si fac galagie cu privire la persoana noastra, atunci suntem importanti in Imparatia lui Dumnezeu. Sa ne bucuram de persecutie! Cei ce-L urmeaza cu adevarat pe Dumnezeu vor fi mereu tratati drept eretici si vor avea de suferit calomnia.-n.tr.)

Cu tine, e la fel. Daca nu e internetul, atunci sunt dumanii care se vor ridica impotriva ta. Oamnei vor incepe sa te critice: « Dar, n-am facut nimic, cevor astia cu mine? Ce au toti impotriva mea? » iti zici.

Pana sa ajung aici, m-a sunat cineva si a turuit ca o mitraliera. Am fost acolo. « Oh! » pe gratis.

Teribil, fratilor.

Stiti ca mi-ar place sa plec? Dar cand vad multimile d eoameni asa, imi zic: « Multimea asta e aici si daca plec, n-o sa fie bine. »

Nici nu va puteti imagina prin ce o s ava faca Tatal sa treceti. Sufernta. Si cand Tatal ii corecteaza pe crestini, aud unii plangand cam asa: « Oh! Nu mai pot asa. O sa ma rup. O sa abandonez. O sa las slujba, o s ama pensionez. O sa las toate cheile lui Shora.» Mie? Da ce vreti sa am eu un lant de chei? Vreti s aimbatranesc inainte de vreme? Nu, multumesc. Fiecare trebuie sa-si care cheia proprie in Numele lui Ieoşua.

Desigur fratilor!

Fiecare dintre noi trebuie sa primeasca instructia Domnului.

Un telefon ca asta: «allo? ». « E Ioel ». « Esti bine, Ioel? » « Ah, nu-s bine deloc. Dar stii ce cred.… ».Si apoi ii zic: «Nu, ce crezi tu? Cred ca Domnul te instruieste chiar acum. »

Si asta e Evanghelia.

« Allo? Da, cine e? ». « Ah, dar stii, omule al lui Dumnezeu » eu ii rapsund: « Si tu esti un om al lui Dumnezeu, nu? »

Intr-o zi, ieremia i-a zis Domnului: « Doamne, esti prea drept. »

Era un asa om intelept, Ieremia: mai intai a inceput sa-L slaveasca pe Domnul. « Doamne. Tu esti rpea drept. » nici macar n-a zis: « Esti drept. », ci a spus: « Doamne, esti prea drept pentru mine, Ieremia ca sa lupt eu impotriva ta fiindca-s doar tarana; dar, totusi, mi-ar place sa te intreb cateva intrebari privind judecatile Tale.. ma tem de tine. Dar Tu ma pedepsesti. Toata lumea ma critica. Profetii ma critica; preotii, regii, liderii...dar cerurile, ei bine, toti acolo in cer sunt fericiti. Vecinii ei sunt bine; aoclo prietenele mele isi gasesc prieteni cu usurinta. Eu, cand ma sfintesc, sunt asa...pot gasi multi ca mine pe strazi. Dumnezeule, te rog explica-mi lucrul asta. »

Nu era singurul asa, Ieremia, era oare? Asaf a zis acelasi lucru in Psalmul 73. „3. Căci mă uitam cu jind la cei nesocotiţi, când vedeam fericirea celor răi. 4. Într-adevăr, nimic nu-i tulbură până la moarte, si trupul le este încărcat de grăsime. 5. N-au parte de suferinţele omenestisi nu sunt loviţi ca ceilalţi oameni...”

Habaccuc a zis in primul capitol: „1. Prorocia descoperită prorocului Habacuc. 2. Până când voi striga către Tine, Doamne, fără s-asculţi? Până când mă voi tângui Ţie, fără să dai ajutor?”(aici ‚a striga tare, cu violenta’ , in franceza. -n.tr.)

Crezi ca esti singurul/singura caruia/careia Dumnezeu nu-i raspunde imediat, asa crezi? El e Tatal, face ce vrea, da! Zi-i vecinului tau: ‚ El e Tatal!’

Arunci grenade catre tronul Lui. Si apoi iti dai seama ca acele fuselaje de 6 luni de zile n-au avut nici un rezultat. Incepi sa faci pe papagalul catre cer. Nici macar nu-ti dai seama ce scoti din gura « ricacabocochika » nu te duce nicaieri.

Si apoi iti zici: « Ei bine, imi mai dau un an si daca nu-mi raspunde dupa, totul s-a terminat. Nu ma mai duc la adunare. Stau acasa. »

Dumnezeu iti zice: « Sunt aici, o s ate rup si ami mult din ‚eu’-ul ala al tau. »

Te ia, te pune la foc, te incalzeste de jur imrpejur si apoi te topeste putin cate putin. Te poate chiar trimite o perioada la spital sa faci o pauza sau sa-ti faci vacanat pe-acolo ca si pe Nebucarnetar, regele Babilonului ce timp de 7 ani de zile era ‚in vacanta’.(Dumnezeu i-a trimis o bolala de se credea animal-n.tr.) A avut nevoie sa fie disciplinat de Tatal sau in alte cuvinte instruit, iniante de-a primi lectia Tatalui. (…)Nebucarnetar a trebuit sa fie doborat pentru putina vreme.

Cand te simti bine, esti in masina ta , (BMW sau mercedes) saun in vila ta, totu-i bine. Dumnezue e dragoste, dar cand incepe sa te deschida putin, atunci nu mai are dragoste, e rau.

Dar chiar daca copii lui Dumnezeu sufera ca si Iov, tot vor zice: « Stiu ca Domnul meu este VIU! »

Cine inca nu L-a inteles pe Domnul?

Te loveste cineva, dai si tu. Oh, no! Soro/frate, stai calm.

Stiu ca asa facem, cateodata ne prefacem, ca suntem asa de frumosi, asa de sfinti; e duminica dar numai Domnul stie cat de fierbinte e inauntru.

« Eu nu vorbesc asa. Trebuie sa vorbesc. E mama ta, exagereaza. » Dar, asteapta, daca e soacra ta, atunci e si mama ta! Trebuie s-o respecti. Fii atent(a)! Pentru ca o sa-ti ranesti sotul/ sotia! - fiul sau fiica ei. in-law.

Tine de intelepciune.

« Dra, sa stii ca totusi, familia ta, fratii tai, surorile tale...»

Sotul abia a scos un cuvant ca sotia lui e deja la etajul 3.

Ce va face Tatal care te iubeste? Va zice: « Dragul meu/ draga mea, pentru ca te iubesc atat de mult, o sa te modelez. »

Dumnezeu o sa te modeleze, o sa te formeze, si o sa taie straturile inutile, caci ai un cioc prea mare. Dumnezue o sa ia foarfecele. El o sa inceapa sa-ti ajusteze straturile, o sa le taie, nu tot deodata pentru ca poti muri. Totusi, taie putin cate putin.

Iti ia limba si trage. Limba, desi un organ asa de mic, poate inflama o intreaga padure. Si cand o sa estimeze ca nu mai ai limba, atunci o sa vibreze Cuvantul Lui ca sa te justifice.Atunci o sa inceapa El sa se manifeste! Sa-si manifeste puterea!

Duceti-va la morga si faceti o experienta. Luati un cadavru si loviti-l tare- cu picioarele.

Frati si surori, sunt convins ca cadavrul se va scula. Adevarat? Nu-i adevarat!

Cadavrul zice: « Asculta, m-ai lovit cu pumnul? Eram in iad, dar am venit doar pentru tine, asa ca sa te aranjez putin. Asteapta sa-mi suflec manecile ca as anu merge. Acum e mai bine … »

Deci, iti da un pumn cum se cade si cazi jos, in timp ce el iti zice: «Acum , plec. »

Nu! Poti face ce vrei; il poti face bucatele, omul mort nu reactioneaza. Poti sa-l insulti cat vrei. De altfel, te poti scapa de nervi si d emanie pe un cadavru. « Uite aici mai negrule; esti atat de negru; esti asa si asa. »

« Uite aici mai arabule, mai chinezoiule, mai albiciosule. »

Moartea. « Ce e rasismul? »

Ei bine, Dumnezeu vrea ca si tu sa fii la fel; ma vrea si pe mine mort.

(…)

El are tot timpul.

Cui ii este greu sa-si controleze nervii?

Aceste cuvinte/intrebari dor uneori, dar Dumnezeu in calitatea Sa de Tata, le permite ca sa ne instruiasca. . Toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce-L iubeste pe Dumnezeu.

Cui ii este greu sa ierte?

Cine isi uraste tatal? Mama? Sunt ceva maini pe sus.

Cine nu se iubeste pe sine? Veniti in fata toti cei ce nu va iubiti. O s ane rugam pentru voi. Nu va ingrijorati; nu o facem ca sa va expunem, nu. Domnul va va face bine.

(Puteti gasi mesajul asta pe websitul adevarata evanghelie : www.levraievangile.com)

aucun commentaire
aucun commentaire

Laisse un commentaire

Your email address will not be visible.

  Avertissez-moi des commentaires suivants